AçıKLAMASı YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle birlikte elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi belde kaybına asıl vermemesi ve daha az maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında sevimli ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne harbi ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mefultır ve alelumum çağdaş binalarda kullanılır.

Her yangın merdiveninin her dü cenahında korkuluk, hızmaşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Binanın deruninden horya yakınlarında nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak zıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar alışılagelen kapı kolu kabil olabilir.

Cihetıcı malzeme bâtınermeyen ve semtıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangına karşı güvende oturmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların dirilik eminğini uydurmak üzere kapı kasası ve kullanılan öteki aksesuarlarıyla yüreklilik teşkil etmekteyiz.

Montaj sürecinde uran olarak bütün kurallara onat şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın bapsı, dünyaarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Hiç endişe yasak ki yangın felaketi, sene içinde dirilik kaybına ne olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaca bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem bile dünyalık kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce konstrüksiyonda olan binalarda Yangın Çıkış Kapısı rastgele bir yangın çıktığında emanet ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına müsait yüce birinci sınıf ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre hapsetmek için önem taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına illet olan atmosfer sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Report this page